CoinGecko kan u nu vertellen welke Bitcoin-uitwisselingen het meest veilig zijn.

CoinGecko is ingesteld op het verbeteren van zijn Trust Score-algoritme dat de veiligheid van cryptocurrency-uitwisselingen meet.

Belangrijkste afhaalacties

  • CoinGecko zal haar veiligheidsranglijst voor uitwisselingen verbeteren.
  • De data agregator zal samenwerken met Hacken om de uitwisselingen te rangschikken naar hoe veilig ze zijn.
  • CoinGecko was de eerste die uitwisselingen rangschikte voor veiligheid.

CoinGecko, ’s werelds toonaangevende onafhankelijke cryptocurrency data aggregator, heeft een ander initiatief genomen met de laatste update van zijn Trust Score-algoritme door de CyberSecurity-score van Hacken erin op te nemen.

CoinGecko’s Exchange Rankings om te verbeteren

De nieuwe algoritme-update verbetert de robuustheid van het exchange ranking algoritme op CoinGecko om een meer holistisch overzicht van Bitcoin Era uitwisselingen te hebben.

Met gecentraliseerde cryptocurrency uitwisselingen die miljoenen dollars aan gebruikersgeld bevatten, zijn ze een belangrijk doelwit voor gesofisticeerde hackers.

De proactieve maatregelen van exchanges om ervoor te zorgen dat hun cybersecurity praktijken gebruik maken van de beste methoden om kwetsbaarheden te verminderen zijn van vitaal belang voor de gezondheid van het ecosysteem. Met deze nieuwe integratie wil CoinGecko de effectiviteit van deze exacte maatregelen benadrukken.

Zoals CoinGecko CEO TM Lee zei:

„We zijn verheugd om samen te werken met Hacken om gegevens te verkrijgen over de cybersecurity praktijken van cryptocentrales. Met Hacken’s deskundige hulp bij het evalueren van de cybersecurity praktijken van uitwisselingen, hopen we bewustzijn te brengen over de dringende noodzaak om de cybersecurity te verbeteren en de gebruikersfondsen te beschermen door de afschaffing van onveilige cybersecurity praktijken.“

Meten van vertrouwensscores

Hacken’s Cybersecurity Score (CSS) meet het vermogen van een uitwisseling om een veilige bedrijfsomgeving voor zowel het platform als de gebruikers te onderhouden.

Exchanges worden maandelijks geëvalueerd van 1 tot 10 door middel van een combinatie van server- & gebruikersbeveiliging, bug bounty voor crowdsourced preventieve maatregelen, evenals historische hackcases. Cybersecurity heeft nu een gewicht van 20% in het Trust Score-algoritme van CoinGecko.

Op de aankondiging van het partnerschap zei Hacken CEO Dyma Budorin:

„Cryptocurrency uitwisselingen zijn de meest complexe en geavanceerde financiële platforms. Het zijn pioniers en de belangrijkste doelwitten van de groeiende gemeenschap van zwarte-hakkers. We zijn er trots op dat we onze krachten bundelen met CoinGecko om het bewustzijn van de cybersecurity praktijken te vergroten bij het selecteren van de plaats waar crypto activa worden verhandeld“.

De crypto-industrie worstelt met het probleem van de washandel en vervalste volumes onder cryptocurrency uitwisselingen. CoinGecko’s Trust Score bestrijdt dit door de werkelijke liquiditeit van een beurs te bepalen door het meten van de liquiditeit, de handelsactiviteit, het webverkeer, de omvang van de operaties, de technische expertise en nog veel meer.

Voortbouwend op het succes van de twee eerdere iteraties, is CoinGecko’s partnerschap met het in Estland gevestigde Hacken een nieuwe stap voorwaarts in het verbeteren van de transparantie in de crypto-ruimte.