Zwakte Amerikaanse dollar blootgelegd, beleggers schakelen over op Bitcoin

Zwakte Amerikaanse dollar blootgelegd, beleggers schakelen over op Bitcoin
Bitcoin brak boven de $ 15.000, voortkomend op de zwakte van de Amerikaanse dollar en de kracht van goud en aandelen.

Marco Landscape Bullish for Gold, Bitcoin

De dollar en de Chinese yuan daalden dramatisch met een mogelijke overwinning van Trump begin woensdag. Het lijkt erop dat een overwinning van Biden de dollar een veel dodelijkere slag zou toebrengen terwijl de yuan wordt versterkt.

Dit komt door de aanhoudende handelsoorlog met China onder leiding van de regering-Trump. Een overwinning van Biden ziet er inderdaad optimistisch uit voor de bredere Aziatische markt.

De off-shore Chinese yuan steeg tot het hoogste niveau van $ 6,60 per dollar sinds juli 2018. Het Amerikaanse bbp ligt nog steeds 3,5% onder het pre-pandemische niveau, terwijl China een volledig herstel verwacht van de door het coronavirus veroorzaakte economische crisis.

De euro won ook 1,57% sinds het begin van de Amerikaanse verkiezingen op 3 november

Verder won het Britse pond ook ten opzichte van de dollar op het nieuws van een terugkoopprogramma van £ 850 miljoen ($ 1.112.505.500,00) door de Bank of England. De wisselkoers van GBP per USD steeg dagelijks met 0,77% tot $ 1,3.

Desalniettemin is de COVID-19-situatie in het VK niet verbeterd, aangezien de regio zich in zijn tweede lockdown stort. Vandaar dat heggen tegen het pond nog steeds intact zijn.

Bitcoin brak net boven de $ 15.000 en boekte een stijging van 13,3% sinds het begin van de Amerikaanse verkiezingen . In feite hebben BTC-stieren sinds vorige maand de aandelen- en grondstoffenmarkten geleid.

Bitcoin versus SPX versus goud

Ondanks de heersende recessie lijken de aandelenmarkten en Bitcoin klaar voor een aanhoudende bull run. Ongeacht wie er wint, velen voorspellen een nieuwe ronde van monetaire stimuleringsmaatregelen , waardoor een risico-on-omgeving wordt bevorderd.